zaterdag 18 april 2009

Heemkring Santforde zorgt voor een meesterstuk !

Tijdens de tentoonstelling van 50 jaar KSA, werd ook het gelijknamige boek voorgesteld. We beloofden jullie toen ook - voor de mensen die het boek nog niet mochten gekocht hebben - dit boek eens van iets dichter te bekijken.

Het werd een kanjer van maar liefst 383 bladzijden boordevol foto's en verhalen! Nee, het is dus niet zomaar een boekje geworden dat men vlug eventjes doorbladerd, en dan weer weglegt om nooit meer te bekijken.

In dit opzicht is de doelstelling van Heemkring Santforde volledig bereikt : door de leuke anekdotes, (geschreven door ex-leiders zelf), grijpt men automatisch nu en dan eens naar het boek, om nog eens enkele jaren door te nemen !
Zelfs al kén je misschien de leiders in kwestie zelf niet, de verhalen komen rechtstreeks uit 'Het Leven Zoals Het Is... de KSA', zodat iedereen zich er weer zelf in kan herkennen ! Door de honderden bijhorende foto's kun je elk verhaal perfect zelf voor ogen halen, en net dàt maakt dit boek zo tof !

Over dit boek is heel veel nagedacht, dat is duidelijk : het is niet alleen een chronologisch overzicht van 50 jaar KSA-werking in Zandvoorde, achteraan het boek vindt men ook een complete naamindex : ben je dus op zoek naar iemand specifiek, dan zoek je de persoon gewoon op in de alfabetische lijst, en je weet perfect waar je hem/haar kan vinden ! Bekijk even de lijst, en je weet precies welk huzarenwerk dit moet geweest zijn ! Hoedje af !!

Het boek kan nog altijd gekocht worden, en is een echte 'must' voor wie niet alleen KSA, maar ook Zandvoorde hoog in z'n vaandel draagt, want hoe je het draait en keert : de KSA is een belangrijk deel van Zandvoorde !
Uiteraard kun je het ook enkel kopen om Heemkring Santforde te steunen ! Je doet er de talloze belangloze medewerkers van de Heemkring een erg groot plezier mee !

Het boek kost € 40,00, en is te bestellen via Erwin Medard, Wezellaan 23 te Zandvoorde of via storting op het rekeningnummer van heemkring Santforde 850-0482444-61, met vermelding van naam en adres.

Doén !! Het is écht de moeite waard !!

1 opmerking: