zondag 4 oktober 2009

Wijkcentrum 't Kasteel op de fiets


De zon scheen warempel toen we op 20 september met zijn negenen, acht meisjes en een dappere boy, richting Blankenberge reden om een deel van het Beaufortparcours te verkennen. Via de Spinoladijk achter het Fort Napoleon snelden we naar Bredene waar we het werk van de Nederlandse kunstenaar Niek Kemps konden bewonderen: Albedo, een paviljoen van staal als doolhof gepresenteerd. Vervolgens doken we bij De Haan de tunnel van het Zeepreventorium naar het strand in om het schilderwerk van Brigada Ramona Parra te bewonderen. Samen met de preventoriumkinderen realiseerde hij de prachtig schilderingen in de verbindingstunnel.

“Op tijd en stond een natje” is onze leuze, bijgevolg genoten we van een aperitiefje en overschouwden daarna aan de andere kant van De Haan, op het strand, het “Vlaggenbos” van Daniël Buren: een illusoir bos samengesteld uit 100 vlaggenmasten met veelkleurige windhanen.

Voor de picknick kozen we het gezelschap van Einstein, weliswaar de bronzen beeldversie op een bank in een rustig parkje. Onze dappere mannelijke deelnemer ging prompt naast de bekende wereldburger plaatsnemen. Na een fouragestop in Wenduine op een unieke locatie in de duinen voor “de spioenkop” (mooi panorama op 31m hoogte!) bereikten we uiteindelijk Blankenberge. Daar werden we naast de havengeul geconfronteerd met de dreigende bronzen reus van de Britse kunstenaar Thomas Houseago.

Via de Uitkerkse polders en aansluitende natuurgebieden in De Haan en Vlissegem fietsten we naar het “fietskotje” in Bredene voor enkele versnaperingen. Na een klein half uur pedalen ronddraaien waren we omstreeks 18 uur terug in Zandvoorde. Dank aan alle deelnemers voor het fijne gezelschap en de belangstelling. Afspraak in 2010?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten