maandag 8 maart 2010

Geslaagde daguitstap op 6 maart !

Op zaterdag 6 maart gingen we met 32 enthousiastelingen op daguitstap met ons wijkcentrum.

Om 8 u vertrokken we van op het Egelplein, richting Breendonk. Na een vlotte rit arriveerden we omstreeks 9u30 aan het welgekende Fort Van Breendonk, waar we een uitleg van jewelste kregen van een - om het zacht uit te drukken - nogal heel gedreven gids. Maur mocht dit trouwens aan de lijve ondervinden !Een bezoek aan dit fort zou in principe minstens een verplichte schoolreis moeten zijn, want op de gids even te citeren : 'dit zou nooit meer mogen gebeuren, en helaas ... gebeuren deze dingen ook vandaag de dag nog altijd !'

Met een lekker Vlaamse 'stoverij met frieten' konden we deze toch niet zo propere geschiedenisles even doorspoelen, en alvast al een laagje leggen voor het moois dat we later nog mochten meemaken in brouwerij Moortgat.

Zo'n brouwerij is echt wel groter dan men zou vermoeden eerlijk gezegd. Uiteraard komt men toch wel mee voor het proeven van de verschillende klassebieren die er gebrouwen worden : Maredsous, La Chouffe, Duvel,etc etc.

We vernamen er trouwens dat het programma 'Tournee General' nog eens wordt uitgezonden op Eén (vorige keer was dit op Canvas), en dat men voor die gelegenheid ook het gelijknamige bier binnenkort zal beginnen herbrouwen ! Mmm ... lekker !

Na een bezoekje aan de enige echte Duvel-shop, was het al terug tijd om richting Zandvoorde te vertrekken !

We hebben van deze dag toch 2 dingen geleerd :
ten eerste : dat we nog héél veel werk hebben !

En ten tweede ...

maar dat wisten we uiteraard al lang hee ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten