zondag 27 juni 2010

Jaarlijkse mazoutactie wordt stopgezet


Na ongeveer 30 jaar “Samenaankoop van stookolie” in Zandvoorde - de zogenaamde “Mazoutactie” - stopt het Wijk-centrum met dit initiatief.

Enerzijds zijn er ondertussen veel minder Zandvoordenaars die hun woning nog met stookolie verwarmen, anderzijds heeft de werk-groep van het Wijkcentrum zich laten leiden door een recente uitspraak van de rechter i.v.m. de onwettelijkheid van dergelijke centrale aankopen.

Een aantal leveranciers uit het Gentse stapte immers naar de rechter en kreeg gelijk door het hof van beroep omdat de wet op de handelspraktijken werd geschonden.
In dit geval betrof het een samenaankoop door het OCMW van Zottegem, maar ook voor wijkcomités en verenigingen is het naar verluidt opletten geblazen. De uitspraak is een ernstig precedent voor alle verenigingen die gezamenlijk stookolie willen aankopen om de prijs te drukken.

Het Wijkcentrum zelf heeft nooit één frank of euro aan dit initiatief verdiend, wij deden het enkel om onze wijkbewoners te plezieren.

Omdat onze “Mazoutactie” heel wat mensen een aardige duit heeft doen besparen, zijn wij ervan overtuigd dat iedereen onze beslissing zal begrijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten