vrijdag 12 november 2010

VZW ITHAKA, KANDIDAAT VOOR DE PRIJS CULTUURRAAD OOSTENDE 2010


Sinds 1988 wordt elk jaar de “Prijs Cultuurraad Oostende” uitgereikt, met de bedoeling een persoon of vereniging te bekronen die zich verdienstelijk maakte ten bate van het culturele leven in Oostende.

Dit jaar stelde het Wijkcentrum ’t Kasteel de kandidatuur voor van vzw Ithaka.
Ithaka coacht mensen met een verstandelijke beperking in werken, wonen en andere behoeften of noden, met de bedoeling hen optimale ontplooiingskansen en een optimale levenskwaliteit te bieden.
Maar er is meer. Ithaka tracht zijn medewerkers ook voortdurend op een bijzondere eigentijdse, creatieve en niet-betuttelende manier bij het culturele en sociale leven te betrekken, onder meer via PAD² (persoonlijke assistentie bij dingen die je wil doen).
Nog enkele voorbeelden : medewerking aan de “Nacht van de Musea en Galerijen” met de catacomben, deelname aan de “Week van de Smaak”, semi-industrieel en begeleidend werk in Den Anklap, Cultuurdienst, Bibliotheek, … uitgave van een driemaandelijks tijdschrift “Odysseus” grotendeels door de medewerkers zelf samengesteld (de personen met een beperking worden door Ithaka medewerkers genoemd), en niet te vergeten de onvolprezen IthakaShop.

Het Wijkcentrum ’t Kasteel Zandvoorde meent dan ook dat vzw Ithaka de prijs - een bronzen beeldje van de Oostendse kunstenaar August Michiels - dubbel en dik verdient !
Op 23 december valt de beslissing. Duimen maar !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten