vrijdag 27 januari 2012

Gaan jullie ons nu doodschieten ?Gaan ze ons nu doodschieten ?! … we kunnen het ons echt niet meer voorstellen, maar enkele tientallen jaren geleden waren het echte woorden die uit kindermonden kwamen tijdens de tweede wereldoorlog !

Roland Bergeys brengt ons op 3 februari as. een prachtige monoloog over de wereldoorlog ; niet het zoveelste heldenverhaal, of de zoveelste loopgravenuiteenzetting : nee ! Wel een prachtige monoloog over het échte leven van de gewone man tijdens deze verschrikkelijke tijden.

Inkom : € 5,00 / € 3,00 (steunkaarthouders)


Leuke tip : vooraf kunnen jullie misschien nog vlug even binnenwippen in het OC voor deze vernisage :

De fotogroep Anders 23 uit Temse stelde een unieke tentoonstelling samen. Ze selecteerde een aantal houtsnedes uit het oeuvre van Frans Masereel en ging op zoek naar die beelden van de stad zoals ze er vandaag uitzien, meer dan een halve eeuw nadat de beroemde Vlaamse, maar tevens Europese kunstenaar ze had vereeuwigd. Resultaat : een unieke expo met repro’s van de prachtige houtsneden van Frans Masereel gespiegeld aan artistiek hoogstaand fotowerk.
Een boeiende bezinning over de evolutie in een samenleving.
De tentoonstelling die reeds te zien was in “Dienstencentrum De Boeie” en een redelijke belangstelling mocht genieten, gaat vanaf vrijdag 03 februari 2012 ( vernissage om 18 uur) van start in “Dienstencentrum ’t Kasteeltje”. Het is een initiatief van het Masereelfonds aan Zee met de ondersteuning van het Sociaal Huis Oostende.Iedereen is welkom op de vernissage om 18 uur of voor een bezoek nadien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten