dinsdag 11 september 2012

Politiek debat over Zandvoorde en omstreken

Op vrijdagavond 21 september, om 20u30, een kleine maand voor de gemeenteraadsverkiezingen, worden alle Oostendse politieke partijen uitgenodigd om met elkaar in debat te gaan tijdens onze eigen Zevende Dag.

Mieke Dumont, bekend als presentatrice van Focus-tv, zal de onderwerpen aanbrengen aanbrengen voor de verschillende politici zodat jullie een perfect zicht krijgen op de beleidspunten van elke verschillende partij. Maar er is meer : er zal ook ruimte zijn om zelf uw eigen kritische vraag te stellen (zie verder).

De volgende Oostendse politici hebben alvast toegezegd : Jean Vandecasteele (SP.a), Kathelijn Vervaecke (Groen), Bart Tommelein (Open VLD), Krista Claeys (CD&V), Bjorn Anseeuw (NVA), Ignace Vandewalle (LDD).

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn heel gevarieerd : onderwijs, verkeer, veiligheid, economie, ‘Zandvoorde’, werkgelegenheid, kinderopvang, cultuur, … noem maar op. Let wel :
het wordt geen debat over de Lange Wapper, een mogelijke splitsing met Wallonië, of over het beleid Di Rupo, nee ! Het gaat hier louter om het beleid in en over Oostende !
Zoals gezegd krijgen de mensen ook zelf de mogelijkheid om kritische vragen te stellen, of zelf voorstellen in te dienen aan bepaalde politici. Deze vraag moet wegens organisatorische redenen vooraf worden ingediend !

Stuur een mailtje met uw vraag naar Wijkcentrumkasteel@gmail.com, en indien jouw vraag er wordt uitgekozen kun je die zelf stellen, live op onze eigen 'Zevende Dag' (uiteraard is dit niet verplicht)! Je kan ook gewoon reageren op dit bericht !
Maar ook indien jouw vraag die avond niet aan bod komt, kun je een antwoord verwachten. We geven immers àlle vragen mee aan élke politieke partij. Aan hen dan om jouw een persoonlijk antwoord te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten