zaterdag 4 februari 2017

Een avondje Serge Gainsbourg ?

Op 17 februari as (20u stipt) houden we opnieuw een interessante avond in ons kasteel.

Het is het verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens & artiest; Serge Gainsbourg, omringd door bijzondere, beeldschone vrouwen; Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, Jane Birkin, en gekaderd in ontmoetingen met tijdgenoten Charles Trenet, George Brassens, Jacques Brel, Boris Vian…

Een man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levensappetijt, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die ’s ochtends in zijn bed onderdook. L’art mineur versus l’art majeur, tegenslag en volharding, open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen... het komt allemaal in ’t kwadraat aan bod.

Een beklijvende muzikale conférence passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons van Gainsbourg (‘Je t’aime moi non plus’, ‘La javanaise’, ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’, ‘Poupée de cire, poupée de son’ …).

Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring van Serge Gainsbourg, hij ontmoette o.a. Serge’s 88 jarige zus Jacqueline op het ouderlijk appartement en Serge’s agent en boezemvriend Bertrand de Labbey. Rudolf vertelt bijgevolg met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht.

Wil je zeker zijn van je plaatsje ?  Schrijf je in voor deze avond via deze blog (rechts van dit artikel !  Entree is € 5,00, niet-steunkaarthouders betalen € 7,00.  Voorstelling start om 20u stipt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten