woensdag 22 november 2017

Bingo en poëzie

Op zaterdag 25 november starten we onze al weer 3de Bingo-avond voor het goede doel.  Kom Op Tegen Kanker ligt ook ons nauw aan het hart, en ook dit jaar hebben we een initiatief vanuit de regio gevonden dat we zullen ondersteunen met onze opbrengst.  Meer uitleg hierover de avond zelf.

Zonder veel moeite te moeten doen, vonden we weer tal van sponsors bereid een duit in het zakje te doen, waardoor jullie straks terug met mooie prijzen naar huis kunnen gaan.  Bij deze danken we hen alvast van harte !

De inleg per kaart bedraagt slechts € 2,00.  We beginnen er aan om 19u30.  Je komt toch ook ?!

Iets minder uitbundig zal het er wellicht op 2 december aan toegaan.  Een poëzieavond, onder muzikale begeleiding, met kaarslicht, en open haard.  Men zou er stil van worden, niet ?!

Wereldfenomeen en Zanvoords wereldburger, alias onze eigen huisdichter Douvie zet de avond in in z'n eigen typische stijl, en hij wordt naar verluid begeleid door een pianist.
Top of the bill die avond is een ander Oostends fenomeen, Paul Soete.

Drijvend op een boek, ‘De Contrabas’ van Patrick Suskind. Het verhaal van het bestaan van één man in zijn kleine kamer conversaties voerend over het leven – zijn leven met en door zijn contrabas.

Met zo een sta –in – de – weg heb je al snel een haat en liefde verhouding.  We wagen het niet om over de contrabas hetzelfde te zeggen .

 

Met de zee heb ik  het wel. Een verre vriend. 

Hoewel ik ze nooit opzoek, toch graag dichtbij..  Mist. 

De roos en de doorn.  De zee droog je niet uit.

Haar geweld.

Haar kracht.

Haar rust.

Haar meesterschap.

Ze zwelt naar binnen met een tong van zout.

 

Paul Soete, rasechte Oostendenaar, behaalde reeds tientallen prijzen op grote en kleine poëziefestivals, en tal van z’n gedichten werden reeds gepubliceerd, waaronder ‘Van de rug af gezien’ in eigen beheer. Na talrijke passages op grootse evenementen zoals Soetendaelle poëziewedstrijd, Valkaartprijs Oostkamp, ‘Pulptuur’ in Kapellen, ‘Poëzie op radio Zuiderlicht’ Antwerpen, ‘Poëzie op straat, zomer 2016’, Gent, TAZ, Toast Literair, etc  komt hij nu langs bij ons in het kasteel.

Hij wordt ‘nietszeggend’ begeleid door contrabassist Filip Deprez. Filip studeerde contrabas bij Hein van de Geyn en te Brussel bij Jean-Louis.  Realiseerde verschillende opnames o.a. Dr Gabs, Jazz connection Brussel, Stefaan Debevere en het Rudy Reunes- Filip Verneert – Deprez- Trio.
 
Aanvang om 20u stipt, deuren open vanaf 19u15.  Inkom : € 7,00 (steunkaarthouder Kasteel is slechts € 5,00). 

Vergeet je Uitpas niet mee te brengen, en zo je punten te sparen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten