dinsdag 9 januari 2018

Gelukkige verjaardag aan ... onszelf !!

Op 9 januari 1976 werd het Wijkcentrum ’t Kasteel Zandvoorde vzw onder de doopfont gehouden. Initiatiefnemer was Marcel Braet, die, in het kader van zijn eindwerk sociaal-cultureel vormingswerk, het gebouw uit 1904 een sociaal-culturele invulling wou geven, nadat jeugdclub ‘t Schorre er de brui had aan gegeven.

Marcel Braet in actie tijdens de eerste wijnavond in de bar.

Sinds die dag organiseerde het wijkcentrum tal van activiteiten die vooral de bedoeling hebben om cultuur in de breedste zin van het woord aan te bieden : muziek, poëzie, humor, eten, drinken, heemkunde, schilderen, literatuur, maar ook infoavonden over van alles en nog wat, allerlei cursussen … noem maar op ! Ook tal van grote namen passeerden er reeds de revue : Willem Vermandere, Dimitri Van Toren, Pol Goossen, Zjef Vanuytsel, Bram Vermeulen, Stash, Kamagurka, Robbe De Hert, Henk Ryckaert, Roland, …

Bovendien is het voor de vereniging van groot belang dat dit alles laagdrempelig (lees betaalbaar) is, want cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn en blijven !

Extra aandacht krijgt het Zandvoords talent, want iédere Zandvoordenaar die naar buiten wenst te komen met zijn/haar talent, krijgt een podium aangeboden ! Onder andere Yves Beaumont, Sabine Ryckewaert, Geert Declerck, Mark Fontaine, … kregen er ooit de schijnwerpers op zich gericht.

Ook na 42 jaar staan er nog altijd tal van evenementen op het programma.  Raadpleeg zeker regelmatig de agenda hiernaast, want deze wordt heel regelmatig aangevuld ! 


Patrick Riguelle was bij ons te gast in 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten