woensdag 11 maart 2020

Maart in 't kasteel: muziek en poëzie

14 maart om 20u30:

Poëziekaffee met Roel GhyselPoëziekaffee met achter de lessenaar Roel Ghysel, poëet bij de gratie van de muze. Roel Ghysel noemt zichzelf geen dichter. Hij ziet zich eerder als een, om het met zijn woorden te zeggen, woordkramer met poëtische inslag. Toch is hij niet de schrijver die naar iets kijkt, blijft kijken, naar huis gaat en met een gedicht over dat iets komt. Hij moet flitsen in zijn hoofd krijgen: een woord of een zin die hem plots te binnen schiet of bijblijft, een beweging van iemand, iets wat op straat ligt of noem maar op. Dat gaat in een werkschrift en blijft sluimeren en rijpen, of ook niet.
Zijn uiteindelijk lettergeboer omvat lezingen uit werkschriften -met de nadruk op schrijven, schrappen, schrijven en meer schrappen- met woord dat de overpeinzingen omtrent het onderwerp weerspiegelt, in publicaties aangevuld met beeld dat de innerlijke gevoelsbeleving ervan suggereert.
Hij brengt op de voordrachtavond in een bloemlezing een terugblik op een eerdere uitgave die zijn verbondenheid met de zee en het zeegebeuren weergeeft en in preview een vooruitblik op een publicatie in wording die er een is van nostalgische heimatpoëzie maar dan met een randje. Eveneens komt ruim aan bod zijn vers-vande-pers-bundel met bespiegelingen over de liefde.
Neem ook eens een kijkje op
roelghyselwoordkraamkliniek.blogspot.com


20 maart om 20u

Muziekkaffee: MarkisMarkis zijn drie dames en één heer met West-Vlaamse roots die de passie voor muziek met elkaar delen. Voor enkelen onder ons kruisten de wegen een eerste maal in het conservatorium in Oostende waar we onze jeugd doorbrachten. Na een huiskamerconcertje in een prachtig herenhuis in Gent (2015) besloten we samen als de coverband Markis verder door het muzikale leven te gaan. Markis bestaat uit 2 zangstemmen gecombineerd met heel wat instrumenten waaronder gitaar, viool, contrabas, cello en percussie. Al snel volgden trouwvieringen, een boekvoorstelling, huiskamer-verjaardagsfeestjes, buurtfeesten en zelfs een bedrijfsreceptie. Deze zomer speelden we een reeks van zes optredens in Sunparks De Haan als muzikale opluistering voor dinerende gasten. De muziek wordt zelf gearrangeerd en nieuwe nummers (op verzoek) ingestudeerd. Door de jaren heen werd een eigen setlist opgebouwd. We brengen een akoestische Markis-versie van nummers met oorsprong uit de jazz (Melody Gardot, ZAZ, Frank Sinatra), indie (Agnus and Julia Stone, Stornoway) en pop (Maroon 5, Meghan Trainor). Meer informatie en geluidsfragmenten op www.markis.be en www.facebook.com/markisband.

Inkom: 7 euro (5 euro vor steunkaarthouders)
Deuren om 20u, start optreden 21u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten