zaterdag 15 augustus 2020

Rustige start van het werkjaar met Apero-poëziekaffee

 De Mojito-glazen blijven nog een jaartje opgeborgen... Door de geldende maatregelen kunnen we onze instuif niet op een aangename manier laten doorgaan.

De start van het werkjaar wordt nu ingezet door een apero-poëziekaffee!


Roel Ghysel, poëet bij de gratie van de muze. Roel Ghysel noemt zichzelf geen dichter. Hij ziet zich eerder als een, om het met zijn woorden te zeggen, woordkramer met poëtische inslag. Toch is hij niet de schrijver die naar iets kijkt, blijft kijken, naar huis gaat en met een gedicht over dat iets komt. Hij moet flitsen in zijn hoofd krijgen: een woord of een zin die hem plots te binnen schiet of bijblijft, een beweging van iemand, iets wat op straat ligt of noem maar op. Dat gaat in een werkschrift en blijft sluimeren en rijpen, of ook niet.
Zijn uiteindelijk lettergeboer omvat lezingen uit werkschriften -met de nadruk op schrijven, schrappen, schrijven en meer schrappen- met woord dat de overpeinzingen omtrent het onderwerp weerspiegelt, in publicaties aangevuld met beeld dat de innerlijke gevoelsbeleving ervan suggereert.
Hij brengt op de voordrachtavond in een bloemlezing een terugblik op een eerdere uitgave die zijn verbondenheid met de zee en het zeegebeuren weergeeft en in preview een vooruitblik op een publicatie in wording die er een is van nostalgische heimatpoëzie maar dan met een randje. Eveneens komt ruim aan bod zijn vers-vande-pers-bundel met bespiegelingen over de liefde.

Neem ook eens een kijkje op
roelghyselwoordkraamkliniek.blogspot.com

Bij goed weer gaat dit buiten door. Mondmasker verplicht, op voorhand inschrijven aangeraden via wijkcentrumkasteel@gmail.com. Volzet = volzet!
Inkom: € 3 of € 2 voor steunkaarthouders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten